Omdenken

En het was toch niet het sub-mapjes verhaal die voor storing zorgde – windows knalde er steeds uit, en ik dacht dat het kwam omdat ik met de mapjes rommelde in de opslag online. Maar die was het niet – windows bleef storen – en ik wil niet iedere dag naar Eemland om de laptop opnieuw op te starten. Moest daarom even terug naar af, moest omdenken. Want wat er nu staat – een laptop en camera daar die wel samenwerken maar niet uploaden – is niet goed genoeg: hoe kan ik weten dat alles draait als ik niet ieder uur een foto ge-upload krijg?

Heb daarom een nieuwe (tweedehands) laptop gekocht met Windows 10, omdat Windows 7 niet meer samenwerkt met Dropbox, wat naar ik vermoedde een andere oorzaak van mijn Windows 7 storingen zou kunnen zijn.

Vond een manier om onder Windows 10 de laptop in slaap en uit slaap te halen [dankjewel Dennis Babkin voor WakeupOnStandby]

Vond een manier om Windows 10 updates te cancellen, vond geen manier om Dropbox updates te cancellen [hartelijk foei Dropbox people]. Is wel nodig om software updates te cancellen omdat mijn laptop 24 x 1,5 minuut aan staat en dan gaan de updates niet goed. 

Schakelde over op Onedrive voor de uploads, bleek een KU Leuven account te hebben met 2 TB opslagruimte [hartelijk dank KU Leuven people].

Vond een manier om het Onedrive commando ‘free up space’ te opereren op nieuw toegevoegde files zonder mijn vingers op het toetsenbord nodig te hebben [beetje foei Onedrive people dat dat niet standaard kan]

Vond een manier om een USB poort altijd onder stroom te hebben staan ook als de laptop in slaapstand is (zodat mijn dongel altijd aan blijft staan).

Vond een manier om een eenvoudig log bij te houden van wake-up momenten en hoeveelheid vrije schijfruimte.

Een van de laatst geuploade foto’s op 6 januari – de donkere band bovenaan is het lege land, daaronder (is in het echt: daarboven) de lucht. De zon-achtige lichtstrook is de lens-flare.

Mijn probleem is dat ik altijd nét (of nét niet) genoeg weet om de laptop zich te laten gedragen zoals ik wil, zodat de dingen hierboven we nogal wat kruim kosten. Enfin, een paar dagen van zoek-en-vind later denk ik nu dat ik klaar ben om de laptop in Eemland om te ruilen voor deze. Hoop dat het vriesweer geen roet in het eten gaat gooien … to be continued.