Zelfportret

Gisteren brachten we de met veel zorg bijeengesprokkelde stand-alone-zelfportret-fotografeer-configuratie naar Eemland. Een zonnepaneel, een controller voor het paneel, een accu, een laptop om een camera aan te sturen, die camera zelf met statief, en een dongel om de foto’s die gemaakt gaan worden naar de cloud te sturen. Met een wereld aan kabels en kabeltjes om het allemaal aan elkaar te knopen. Weken van ploeteren en proberen gingen hier aan vooraf. De voorbereiding loonde, want het installeren ging betrekkelijk snel.

Nu fotografeert het schuurtje haar Camera-Obscura beeld eenmaal per uur. En alles werkt – op de wifi verbinding na die nog kuren heeft. Always Connected, beloofden ze, maar dat bleek Almost Always Connected te zijn. Op te lossen in de komende week ….

Ik beschik door het AAConnected probleem over 5 foto’s ‘in the cloud, in plaats van de 24 + die ik er had kunnen hebben als ze ieder uur via de dongel zouden zijn ge-upload. Uiteindelijk is mijn doel om er 365 (dagen) x 24 (één per uur) is 8760 te oogsten – een lang en langzaam zelfportret van de Eemlandse polder. . Dit veronderstelt een jaar lang zonder problemen draaien – en ja, dat is wat hoog gegrepen.

Die eerste 5 foto’s zijn overigens blij- makend, zie hier onder. Ze zijn geoogst op een grijze namiddag – bedenk wat het zal zijn als de zon schijnt …

Wat lijkt op zon is de lens flare – waar ik van ben gaan houden.

Nog oplossen: zwarte rand aan linkerkant, ISO instellingen op auto met begrenzing naar 3200, kleurverschil foto 1 en 2 (witbalans?), aperture stopt bij f1/5 terwijl de lens f4.2 aankan