Verstilling

Camera Obscura loopt nog niet foutloos – had twee keer een hickup in Windows deze week. Moest dus twee keer naar Eemland om de computer te herstarten. Bother! En het is me niet duidelijk wat de storing veroorzaakt.

Ik heb wel een vaag vermoeden: dat het komt na het moment dat ik op mijn telefoon de foto’s in sub-mapjes opberg. Die nieuwe sub-map-structuur moet dan terug doorkomen naar de PC in Eemland, en die staat ieder uur maar heel eventjes aan., omdat het schuurtje zuinig moet zijn met stroom. Wellicht is die window of opportunity niet lang genoeg om dat goed af te handelen. Maar even geen mappen meer aanmaken, kijken of dat helpt.

Had vanwege die storingen wel de impuls om nog eens door de fotoserie heen te gaan van de tijd vóór de hickups. Toen hadden we nog zon! Bepaalde me er bij dat het een oefening in geduld is, deze Camera Obscura aan de praat houden, maar zeer de moeite waard! Dan maar wat vaker ‘op naar Eemland’, als daar een zelfportret aan het ontstaan is van een dergelijke verstilling.

Hieronder de serie van 28 november, zonder de nacht-uren. De ‘zon’ is de lens-flare, je kijkt eigenlijk naar de lens-opening die altijd in het midden van het beeld zit. In foto 2 en 3 zie je links van het midden de échte zon.