Meendijk deel 2

Liep in juni 2023 al een portret van een deel van de Meendijk, wilde dat vandaag afmaken. Mooi om voor een laatste wandeling – Eemland is ‘af’ qua ontdekkend wandelen – terug te komen waar ik begon: mijn eerste wandeling in Eemland was de Meendijk-Zomerdijk, 21 sept 2022. Veel gebeurd, intussen: mensen ontmoet, tochten gemaakt, beeldend werk gestart en (soms) al afgemaakt. Gelukkig mag ik constateren dat het werkt – een gebied ‘opzuigen’ via wandelingen, er op reflecteren en op reageren.

Het gedeelte rechts op de kaart is van vandaag. Ik moest me een beetje inhouden omdat mijn voeten lastig doen, daarom maar vier korte stukjes. Hoop dat ik zondag de Wakkerendijk (die meer Noord Zuid loopt) aan de kaart toe kan voegen. Dat zou dan écht de laatste wandeling zijn ….

Als ik dat heb gedaan is het tijd geworden om aan mijn volgende gebied te beginnen. Ik heb een keuze gemaakt, waarover later meer. Natuurlijk laat ik Eemland niet los, alleen al omdat mijn Camera Obscura er nog volop foto’s vol leegte staat te produceren. En ik heb er een aantal expo’s te doen – Gelukkig is er in het gebied behoorlijk wat belangstelling voor mijn werk. Maar verder: op naar de verkenning van ‘maakbaarheid’ in gebied nummer twee!