appBenieuwd hoe je zelf in het leven staat?

Speel dan de app “GeloofInJou” door op de afbeelding hiernaast te klikken.

Van wie voor wie

De app is ontwikkeld door Everdien Breken en Marieke Dekker in het kader van het project “Hemel en aarde tussen de rivieren”.  Ze is bedoeld om op een speelse, ongebonden wijze jouw levensovertuiging in kaart te brengen – hoe zit het met het geloof in jou? Je sorteert een stapel kaartjes door ze naar rechts te schuiven (past bij jou) of naar links (past niet bij jou). Zo kun je aangeven wat voor jou belangrijk is.

Als je een aantal kaartjes gesorteerd hebt verschijnt een profiel – ben jij een steunpilaar, een herder, een raadgever of misschien een vredestichter?

Er zijn in totaal 16 profielen:

Steunpilaar

Denkt logisch na over wat er gedaan moet worden en werkt daar rustig en planmatig naar toe. Houdt er van om dingen volgens de regels te doen. Altijd bereid om anderen uitleg en duidelijkheid te verschaffen over hoe dingen uitgevoerd moeten worden.

 

Herder

Betrokken en volhardend in het behalen van de doelen die hij stelt en bereid hiervoor offers te brengen. Houdt er van om zaken uit te diepen, Wordt geinspireerd door daden van anderen. Loyaal aan mensen die belangrijk voor hem zijn, voelt mee met anderen. Heeft graag een vaste koers.

 

Raadgever

Zoekt naar verklaringen en ziet makkelijk verbanden tussen ideeen, feiten en mensen. Ziet wat mensen bezighoudt en motiveert en hoe beslissingen zullen uitpakken voor anderen. Heeft een duidelijk beeld hoe bij te dragen aan een gemeenschap.

 

Klokkenluider

Kan origineel uit de hoek komen en heeft een open oog voor de lange termijn. Denkt onafhankelijk, trekt graag lijnen uit het verleden door naar de toekomst. Is meer geinteresseerd in ideeen dan in mensen, kan beeldend vertellen. Heeft hoge verwachtingen van zichzelf en anderen.

 

Bouwer

Een rustige toeschouwer, tot er een probleem opdoemt. Dan komt hij snel in actie om een werkbare oplossing te vinden, Houdt meer van dingen die werken dan van dingen die er goed uitzien. Is gespitst op efficientie.

 

Vredestichter

Open oog voor de dingen die in zijn omgeving gebeuren. Heeft ruimte nodig en werkt graag op eigen tempo. Inhoud is belangrijker dan vorm. Heeft een hekel aan meningsverschillen en conflicten en helpt deze op te lossen waar ze ontstaan. Zal niet snel een mening aan anderen opdringen.

 

Genezer

Idealist, loyaal aan de eigen waarden. Zoekt een leven dat overeen stemt met die waarden. Is nieuwsgierig, ziet snel waar de gaten dreigen te vallen. Probeert graag dingen uit. Wil mensen begrijpen en hun problemen helen zodat ze zich volledig kunnen ontplooien. Is flexibel tot het moment dat zijn waarden worden bedreigd.

 

Wetgever

Zoekt een logische verklaring voor alles binnen zijn bereik. Houdt ervan om dingen uit te diepen en te ordenen. Handelt rustig, beschouwend en flexibel. Wil graag zaken beter regelen en heeft daarbij een systematische aanpak.

 

Missionaris

Handelt flexibel en pragmatisch en is gericht op resultaten op de kortere termijn. Sluit niet snel meningen van anderen uit, ziet oplossingen voor zich. Geen detaillist, vindt discussies over theorie en concepten  saai. Lost problemen het liefst op door samen met anderen oplossingen uit te proberen.

 

Gangmaker

Vriendelijk voor anderen, werkt graag samen. Kijkt het liefst vooruit. Past zich makkelijk aan nieuwe mensen en omgevingen aan. Heeft veel respect voor gezond verstand en zoekt harmonieuze werkrelaties. Houdt ervan voor een groep te staan. Geinteresseerd in  nieuwigheden die werken.

 


Kampioen

Enthousiast en vol ideeen. Brede interesse, legt snel verbanden tussen gebeurtenissen en mensen. Handelt op basis van de patronen die hij daarin ziet. Geeft makkelijk uiting aan respect en waardering voor anderen. Handelt spontaan en flexibel,is goed in improviseren.

 

Vernieuwer

Handelt snel en stimuleert zijn omgeving. Is niet bang om zijn mening te geven of nieuwe dingen uit te proberen. Houdt van uitdagingen en het oplossen van ingewikkelde problemen door ze grondig te analyseren. Is consequent in zijn handelen. Genereert oplossingen voor de korte en de lange termijn. Vindt routine saai.

 

Bemiddelaar

Houdt van praktische, realistische oplossingen. Is goed in het uitvoeren van zaken die hem na aan het hart liggen. Werkt graag in een groep, vindt snel de meest geschikte manier om mensen mee te krijgen. Niet bang voor routine. Heeft een duidelijke en logische aanpak, volgt die systematisch en verwacht dit ook van anderen. Niet bang om anderen bij te sturen.

 

Diplomaat

Gericht op samenwerking , harmonie en conti- nuiteit. Houdt zichzelf en anderen aan afgesproken plannen en termijnen.Is loyaal in grote en kleine dingen. Voelt snel aan wat anderen nodig hebben, probeert hierin te voorzien. Wil graag dat zijn bijdrage wordt gezien en op prijs gesteld.

 

Leraar

Goed in het analyseren van de motivatie van anderen, past zijn aanpak hierop aan. Breed geinteresseerd, ziet potentieel in iedereen die hij ontmoet. Wil graag anderen verder helpen. Gespitst op de groei van individuen en groepen. Is gevoelig voor lof en kritiek.

 

Bestuurder

Geeft openhartig zijn mening, neemt makkelijk de leiding. Legt snel de vinger op de zere plek en is goed in het ontwikkelen van manieren om problemen op te lossen. Focust op de langere termijn. Goed geinformeerd, vindt het plezierig zijn kennis te delen. Krachtig in het presenteren van zijn ideeen.

 

 

Zoals je ziet zijn de profielen in de mannelijke vorm gesteld. Daar is over nagedacht! Jammer genoeg heeft het Nederlands hier geen onzijdige vorm. En de vrouwelijke vorm zou teveel vragen oproepen. Vandaar.