About

Ik werk als projectmanager, trainer en beeldend kunstenaar. Kijk op mijn pagina op linkedin voor een volledig cv.

Ik heb bij diverse organisaties gewerkt, bij de overheid zowel als in het bedrijfsleven. In 2004 startte ik mijn eigen bedrijf: ECB Advies. Organisaties huren me in als interim (project) manager, ik doe ook health checks voor projecten en geef second opinons. De projecten die ik doe zijn meestal een mix van organisatieontwikkeling en ICT, waarbij we vaak Internet technologie gebruiken als tool.

Mijn interesse in projectmanagement leidde tot accreditatie als PRINCE2 trainer. PRINCE2 ™ is een van origine engelse projectmanagement methode, en is momenteel marktleider in Europa. Op dit moment geef ik zo’n tweemaal per maand PRINCE2 Foundation and Practitioner trainingen. Daarnaast verdiepte ik me de afgelopen jaren in Agile/Scrum en begeleidde enkele projecten die met deze methode zijn uitgevoerd. Ik geef  – met deze ervaring als achtergrond – Scrum/Agile trainingen  voor Projectmanagementtraining.nl.

Betrekkelijk recent werd ik nieuwsgierig naar de wereld van het beeld. Naar mensen die vragen stellen en kennis overdragen via schilderijen, tekeningen en foto’s. Ik had de mogelijkheid om de kunstacademie te doen en greep die kans met beide handen aan. Mijn werk als beeldend kunstenaar vult  mijn insteek als ingenieur aan en maakt me meer all-round. Het geeft me ‘ingenieur-achtige’ vragen en interesses in de wereld van de kunsten en ‘kunst-achtige’ vragen in de wereld van het projectmanagement. En daar worden beide werelden beter van.