Hemel en Aarde

Everdien Breken Hemel en aarde 02072015 01

Poster voor de tentoonstelling Hemel en aarde tussen de rivieren ligt klaar in mijn studio. Ik deed de fotografie en de vormgeving van deze tentoonstelling, die opent op zaterdag 11 juli a.s. en te zien is in de Sint Maartenskerk, Kerkplein 1, Zaltbommel tussen 11 juli en 23 augustus. Openingstijden 13.30 – 16.30, maandag gesloten.

Op de poster te zien pasteur Alphonse Tshuma van de Pinkstergemeente in Zaltbommel. Een deel uit het interview met hem en zijn vrouw Debora, van de website www.hemelenaarde.nu:

Debora, geboren en getogen in het Afrikaanse Congo, ging als kind iedere dag naar de Katholieke kerk. Ze zong met overgave in het koor, kende alle Franstalige liederen. Ze was kerkelijker dan haar ouders. Die mengden de traditionele voorouderverering met het geloof dat door Belgische missionarissen naar Congo was gebracht. Haar man Alphonse ging nog een stapje verder dan zij: hij ging naar het seminarie, de priesteropleiding. Beiden ontvluchtten het geweld in Oost-Congo (Debora in 2000, Alphonse in 2002) en beiden zijn nu pastor in de Pinkstergemeente in Zaltbommel.