Tegengeluid

Everdien Breken Hemel en aarde

Ik ben als fotograaf en designer betrokken bij het project ‘Hemel en aarde tussen de rivieren’. Gedreven door onrust en ontevredenheid over de manier waarop religie dezer dagen in beeld komt geeft ‘Hemel en aarde’  een – bescheiden – tegengeluid. Try-out is in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel in juli-aug, in een zeer gelukkige combi met iconen en door heiligenlevens geinspireerde schilderijen.

Ik maakte tijdens het maken van ‘Hemel en aarde’ kennis met een aantal heel bijzondere mensen, die me als ‘ de fotograaf’  begroetten en me toelieten in hun huis en in hun leven. Ik bracht ze in beeld en probeerde daarbij aansluiting te vinden bij de kern van hun verhaal. Zeer verschillende verhalen – en wat een lef om je zo open op te stellen! Een rijke verscheidenheid, met als leitmotiv: je verantwoordelijkheid nemen. Je verantwoordelijk stellen voor anderen,  voor je buurt, je streek en dus voor de wereld. Dat doen deze mensen – en dat vind ik heel inspirerend!

De tentoonstelling wordt begeleid door een spel, een app en een magazine. Speel vooral eens de app GeloofinJou – speeddaten met religie op www.hemelenaarde.nu