NL_MIX

Ik ging dus de maakbaarheid van Nederland onder de loep nemen. Wat me opviel : er zijn zo bijzonder véél visie-documenten waarin de toekomst van Nederland wordt geschetst. ‘Meer fietspaden’ zegt de Nederlandse Fietsersbond, ‘meer biologisch’ zegt de pluimveehouderij, ‘meer dijken’ zegt Rijkswaterstaat. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Iedereen die iets is, iets wil of iets vertegenwoordigt heeft zo zijn eigen plannen voor ons kleine landje.

De visies stapelden zich op, en ik wilde daar iets mee doen. Ik zocht een manier om te onderzoeken of er samenhang te vinden is in de overvloed aan beelden van Een Beter Nederland. Ik besloot om hiervoor WordPress te gebruiken, de software die ik al inzet voor mijn zakelijke blog en mijn ‘nerdy artists notebook‘. Enige tijd later – eigenlijk: vele aangenaam gefocuste uren later – was WordPress op maat gemaakt voor mijn doel: NL_MIX is nu operationeel. Een app die de toekomst van onze natie visualiseert en een ultieme vorm van ‘maakbaarheid’ aanbiedt. Want naar goed Nederlands gebruik kan iedereen zelf aan de knoppen zitten.