Fluisterend

En ja, eindelijk had ik de ingeving die de Polderfluisteraar nodig had. Ik worstelde namelijk met de opnames die ik ‘in het veld’ gemaakt had, ik vond ze niet per se goed gelukt. Geen magie …. wat het boek ‘On Time and Water’ nu juist wél heeft. Toen bedacht ik dat een Polderfluisteraar natuurlijk …. fluistert!. Fluisteren nodigt uit tot aandachtig luisteren. En het geeft de harde feiten over zeespiegelrijzing en smeltende gletsjers een jij-en-ik-hebben-een-geheimpje sfeer, precies wat het werk nodig heeft.

In mijn studio dus druk aan het fluisteren geweest gisteren. Nog niet zo eenvoudig om daarbij niet te stotteren, te haperen of hoorbaar adem te halen. Gelukkig had de geluidstechnicus (ik) veel geduld met de stemactuur (ik). En had ik nog wat poldergeluid zónder mijn stem, dus dat kon ik onder de fluisteringen zetten. Vanochtend heb ik de polderfluisteringen op SoundCloud gezet, je kunt ze hier beluisteren.

En ik genereerde ook de QR codes, nodig om het werk in een tentoonstelling te brengen via offline media – ik denk: via een poster met kaart, foto’s en dus QR codes zodat mensen naar de fluisteringen kunnen luisteren. Probeer maar eens uit!